Пређи на главни садржај

Koncerti u martu

18. III 2012. u 20h - Kulturni centar REX, Beograd
Jesenji orkestar Daniela Kovača

Na koncertu u REXu Jesenji Orkestar će predstaviti album 'Folklor' snimljen u aprilu 2011. godine. Pored starih i premijernih pesama Jesenjeg Orkestra, tom prilikom su zabeležene i tri tradicionalne romanse. Pristup pesmama i sviranju je bio vrlo tradicionalan, kao da su se pre sto godina sreli seoski muzičari i zasvirali na nekoj proslavi. Rezultat toga je spoj folklora, bluza i rokenrola.

Album je snimljen u Improstoru u Novom Sadu, uživo, za jednu noć. Jesenji Orkestar je svirao u formi kvinteta u sastavu Ivan Čkonjević (električna gitara), Tijana Stanković (violina), Predrag Vernački (balalajka), Toma Pan (udaraljke) i Daniel Kovač (glas i gitara).
Orkestar će u ovom sastavu nastupiti i u REXu. Na repertoaru je album 'Folklor', ali i druge tradicionalne i nove pesme koje orkestar priprema za sledeći album. Biće to prilika da se za jedno veče u današnje vreme iščita tradicija na pristojan način.


LOW LANDING:

Low Landing je inicijativa muzičke razmene između Holandije i Srbije. U realizaciji Wot Nxt umetničkog kolektiva iz Holandije i Kulturne Organizacije Monogram iz Novog Sada, Low Landing dovodi jedinstvene predstavnike holandske nezavisne muzičke scene - Spoelstra i Bardt/BIRD - kojima će koncertnu podršku pružiti predstavnici domaće/lokalne nezavisne, alternativne muzičke scene među kojima su Went, Wooden Ambulance, WB41, Jesenji Orkestar, Ivan Čkonjević, Mesta, Belgrade Noise.

Omladinski centar CK13, 21h; Ulaz: besplatan.
23. III 2012.
BIRD (nl) + Jesenji Orkestar Daniela Kovača
24. III 2012. SPOELSTRA (nl) + Ivan Čkonjević


BIRD (Eindhoven)

Bardt/BIRD je vizuelni umetnik iz Eindhoven-a i dugogodišnji učesnik u holandskoj muzičkoj sceni. Sarađivao je sa brojnim umetnicima/muzičarima među kojima su i najznačajnija imena nezavisne scene u Holandiji. Njegova autorska muzika se opisuje kao melanholični alternativni folk / singer-song / americana. Nastupa u okviru sastava BIRD, kao i samostalno. Objavio je brojna muzička i zdanja i realizovao brojne turneje po Evropi. Ovo je njegov prvi dolazak u Srbiju.

http:/www.bird-music.nl


SPOELSTRA (Leiden)

Jedan od najtalentovanijih muzičara iz područja Leiden-a. Kao multi-instrumentalista sarađuje sa brojnim holandskim sastavima među kojima su Gone Bald i Boutros Bubba. Pri samostalnim nastupima koristi gitaru, sintisajzer, mikrofon, sampler i loop-station. Njegova muzika pripada širokom okviru koji obuhvata eksperimentalnu, elektro, psihodeličnu i noise muziku. Spoelstra je deo kolektiva/izdavačke kuće Narrominded poznate po učestalosti visokokvalitetnih izdanja i organizacijom koncerata i turneja. Ovo je njegov prvi dolazak u Srbiju.

http://www.narrominded.com/spoelstra/