TXT

17.5.2019.
Prepuštam se dnevnoj rutini. Od nje sačinjavam izolator kojim se distanciram od izvedbe Eseja o mikrofoniji, pa i Razglasovljavanja, koje već počinje da zri u tom procesu sagledavanja iz daljine. Neophodno je da se odvojim kako bih mogao izvući zaključke. Neke ideje i pitanja se sami nameću. Potiskujem ih.

Danas mi je prijala vožnja automobilom. Još uvek odbijam da se bilo kakva misao zadrži, već puštam da se ono što dolazi probija i teče kroz mene.

Na mejlu zatičem najavu novog albuma Manje Ristić. Puštam ga i otvaram tekstualni fajl Mačjeg... 
15.5.2019. Eseji o mikrofoniji
Eseje o mikrofoniji smo u praksi započeli pre oko dve godine Igor Čubrilović (rezonator) i ja (el. gitara), ali je u osnovi inicijalna ideja bila njegova. Nakon prve dve probe, pridružio nam se Igor Štanglicki (no input mixeta), i Eseji o mikrofoniji postaju uokvireni u sadašnjem sastavu.
Prvo javno izvođenje Eseja je bilo u Novom Sadu u okviru #103. Improstora (16. septembar 2018).
Ovogodišnji Ring Ring festival nam je otvorio svoja vrata kako bi smo rezultate svojih istraživanja predstavili i beogradskoj publici.30.4.2019. Razglasovljavanje
Okupio sam prijatelje u Omladinskom Centru CK13, gde smo u pilot izvedbi snimili prvo Razglasovljavanje. Pre svega, hteo bih da izrazim najdublju zahvalnost ljudima iz CK13, kao i da se na isti način zahvalim svakom učesniku ponaosob, što su bili dovoljno lucidni ili hrabri upustiti se u avanturu testiranja nečega što je svakako moglo biti potpuni fijasko.
Ono što je, do te večeri, radilo samo u mojoj svesti, pokazalo se održivo i postojano, te slobodno mogu reći i funkcionalno u fizičkoj stvarnosti.

Više reči o samom Razglasovljavanju ću napisati uskoro.