O

Ivan Čkonjević is guitarist from Subotica (Serbia).

He is founder of Orkestar “Gradovi utočišta”.
Besides playing solo, he was active as member of post-rock band Ana Never and collective Belgrade Noise Society. He performs as guest in Jesenji orkestar Daniela Kovača. Often he collaborates with Wo0 (founder of BNS, and solo artist), Nikola Nešković (Izmenavremena, Wystan Whitman, Jutro na polju lavande), Roberto Vodanović Čopor, drummer Borislav Prodanović (Orkestar "Gradovi utočišta", Mesta, Magnetic Poetry, Emanuil), drummer Filip Đurović; beside other Belgrade Noise Society members, he performed with: Matjaž Mancek (Alzheimer Trio), Simon Spurrier (Sickoakes), Jamal Al Kiswani, Julien Baillod, Vladimir Lenhart (Klopka za pionira), Marko Radišić, Igor Stangliczky, Dušan Žica (Temple of the smoke), Predrag Vernački (Magnetic Poetry, Emanuil, Mesta), Andras Juhasz, Tijana Stanković (Orkestar "Gradovi utočišta") and others. Ivan Čkonjević, beside musicians, collaborates with video artists and film makers moustly with Milica Jovčić, Steva Rajić and Mane Žuđelović, and with poet Jelena Anđelovski.
Since 2016. he is saxophone player in band Metak u metak.

With Vladimir Rašković and Tijana Stanković, Ivan organises evenings of improvised music called Improstor (more info: http://improstor.blogspot.com ).


Ivan Čkonjević
svira električnu gitaru, mahom je tretirajući kao gudački instrument. 

Tokom 2010. godine je oformio Orkestar "Gradovi utočišta" sa kojim je tokom avgusta te godine snimao album i koncertno se aktivirao.

Pored samostalnih nastupa bio je aktivan kao član post-rock benda Ana Never, kolektiva Belgrade Noise Society i kao čest gost Jesenjeg orkestra Daniela Kovača. Muzičari sa kojima je sarađivao: Wo0 (osnivač Belgrade Noise Society-a i solo izvođač), Tijana Stanković (Orkestar "Gradovi utočišta"), Breda Krumpak (Čompe), Milica Svirac (Orkestar "Gradovi utočišta"), Nikola Nešković (izmenavremena, Wystan Whitman, Jutro na polju lavande), Darko Jovanović, Matjaž Mancek (Alzheimer Trio), Simon Spurrier (Sickoakes), Jamal Al Kiswani, Julien Baillod, Vladimir Lenhart (Klopka za pionira), Dušan Žica (Shining Shitbox, Temple of the Smoke), Igor Dević (Hton, Dreamcraft),Borislav Prodanović (Orkestar "Gradovi utočišta", Mesta, Magnetic Poetry, Emanuil), Predrag Vernački (Magnetic Poetry, Emanuil), Igor Stangliczky i drugi. Pored muzičara, sarađivao je sa video stvaraocima, najčešće sa Milicom Jovčić, Stevom Rajićem i Manetom Žuđelovićem i sa pesnikinjom Jelenom Anđelovski.

Od 2014. godine, u okviru saradnje sa Darkom Jovanovićem, svirao je u više različitih postava sastava Bloom (Bloom duo, Bloom 5 i dr.).
Od početka 2016. godine, kao saxofonista, postaje član sastava Metak u metak.

Ivan Čkonjević je član udruženja "K.N.A.P." iz Novog Sada i jedan je od organizatora Improstora (projekat udruženja "K.N.A.P." - posvećen improvizovanoj muzici improstor.blogspot.com ).

Sažeta diskografija:
Samostalno:
Plavi bicikl pod oblacima rđe/Umesto buđenja (2009, NoEcho)
Bardo.Vertep. (2010, NoEcho)
NUŠ (2012, NoEcho)
Pastel (2013, Brlog)
Iskra (2014, MNGRM)

Sa sastavima:
Ana Never - s/t (2005, Fokus)
Jesenji orkestar Daniela Kovača - Folklor (2011, MNGRM)
Orkestar Gradovi utočišta (2013, Shayo)